TROBADES PROJECTE 3R

A Ermessenda volem provocar la conscienciació ciutadana de la situació actual on veiem que:

  • En la societat de consum, el volum de les escombraries ha crescut de forma desorbitada.
  • S’ha incrementat la toxicitat de les escombraries fins a convertir-se en un gravíssim problema.
  • Les reserves naturals de matèries primeres i les fonts energètiques disminueixen mentre els costos de la seva extracció augmenten i són motiu de greus impactes ambientals i desequilibris socials.
  • Estem immersos en la cultura de l’usar i tirar, amb la paradoxa de que en les escombraries de cada dia estan els recursos que d’aquí a poc temps trobarem a faltar.

I, per això, organitzem taules de debat i tallers on treballar idees i iniciatives que ens ajudin a millorar aquesta situació.

Estem parlant, per tant, de “Reduir, Reciclar i Recuperar”.

Donat l’abast d’aquest projecte, després de vàries reunions internes entre les membres de la Junta Directiva i reunions amb la Regidoria de Medi Ambient, hem programat unes trobades setmanals o quinzenals, segons la feina a fer, per organitzar activitats, campanyes, xerrades informatives i/o educatives, …, mitjançant grups de treball entre una llista de voluntàries i voluntaris que ja han manifestat el seu interès en participar-hi.

Tenim una llarga llista d’idees per a posar en marxa que interpel·laran molt directament a la ciutadania del municipi i que confiem aportarà resultats visibles ben aviat. A títol d’exemples, podem mencionar:

  • Campanya “SCA neta de burilles”.

  • Campanya “SCA amb els carrers nets”.
  • Botiga de “segones oportunitats” (dins la deixalleria).

En aquest projecte caldrà la participació de molta gent i tenim intenció d’arribar a les demés entitats i comerços del municipi per aconseguir donar-li molta visibilitat i que els resultats creixin exponencialment en el futur més proper possible.

Propers esdeveniments

Etiquetes

juliol 2024
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Seguiu-nos per les xarxes socials!