Aquest matí, a les 8:00h, ens hem trobat 18 persones per fer el 13è tram del Camí de Ronda de la Costa Brava: de l’Estartit fins a Cala Montgó que vàrem haver d’ajornar fa quinze dies per raons meteorològiques .

Hem anat amb cotxes fins el punt de sortida, un turó damunt de l’Estartit (l’alt de Pedrosa – 135m) que condueix fins a Cala Pedrosa. Hem iniciat la ruta a les 9:00h i ho hem fet penetrant en un fantàstic embut de torrents sota el cobricel dels pins (zona pedregosa), un sorprenent túnel de vegetació que acaba justament a la petita i verge Cala Pedrosa, protegida per un illot. Hem seguit la ruta des d’aquí sobre els penya-segats gaudint d’una panoràmica espectacular sobre el promontori del Cap del Castell, travessat en la seva base pel túnel de roca natural gegantí de La Foradada. Una mica més amunt, un cop més a través de les pinedes, hem arribat a un punt de confluència amb el sender que baixa fins a Cala Ferriol. No ens hem posat d’acord per baixar-hi i hem decidit anar a trobar la ruta del GR-92 procedent del Castell de Montgrí.

Hem travessat un antic campament militar i un gran búnquer. Hem baixat a través d’un bonic bosc de pins sobre els espadats dels penya-segats vorejant la Badia de Montgó, enfonsada i inundada pel mar. Hem travessat una sèrie de barrancs i unes quantes zones pedregoses i relliscoses que requerien prestar-hi molta atenció, fins arribar, entre les 14:00 i les 14:15h, a la platja de Cala Montgó on ja teniem reservats dos taxis que ens han conduit a recuperar els cotxes i al restaurant “Can Dalfó” de l’Estartit, on ens esperaven la Queta i la Rosa F.

Ha estat un tram “durillo” però que hem superat sense massa entrebancs, més enllà d’una caiguda que no ha estat greu i de la pèrdua d’un bastó que ha anat directament al mar. Amb el tram d’avui ja haurem fet prop de 130 kms de la nostra “petita aventura”. Ja falta menys!

Ara toca preparar el proper tram (el 14è), des de Cala Montgó fins a Sant Martí d’Empúries, que tenim previst fer el dimarts 26 de març.

Més fotos >>> https://photos.app.goo.gl/LdTGz3Q8XNsLuJhWA