Aquest matí per fi hem pogut quedar per fer el 14è tram del Camí de Ronda de la Costa Brava, des de Cala Montgó fins a Sant Martí d’Empúries, un tram de poc més de 10kms, que havíem hagut d’anular dues vegades per raons meteorològiques.

Amb molta il.lusió i ganes de reprendre aquesta nostra “petita aventura”, ens hem reunit un grup de 23 persones, de les quals 4 han fet la part final més planera del tram i 2 només han vingut a dinar i a ajudar-nos amb la logística dels cotxes (molt agraïdes per aquesta ajuda!).

Hem sortit en cotxes des de Santa Cristina d’Aro a les 8:00h del matí i hem arribat a Cala Montgó a les 9:05h. Hem deixat els cotxes i hem començat a caminar una forta pujada fins arribar a la Torre de Montgó (105m), torre de guaita construïda per ordre de Felip II l’any 1598 com a mesura de defensa contra els innumerables atacs pirates que delmaven els pescadors de l’Escala. La torre domina el formidable espai del Golf de Roses. Hem fet un mos sota la torre i hem reprès la marxa pujant una rampa costeruda que ens ha endinsat a la urbanització de Montgó.

Molt atents a les marques del GR-92, hem seguit marxant sobre una llarga línia de petits penya-segats a través d’un magnífic camí que alterna alguns trams entre pinedes fins que la ruta ha esdevingut travessa urbana, accedint al centre urbà de l’Escala, població de gran tradició marinera des del s. XVI. Hem fet una llarga volta, sempre enganxats a la costa, vorejant la Platja de Riells i seguint el Passeig del Mar. Pel bonic camí de ronda hem pogut contemplar les platges d’Empúries, enllaçades per pinedes, dunes i les restes de l’antic port grec, el Moll Grec, on es troba l’entrada al gran Recinte Arqueològic d’Empúries, l’antiga ciutat grecoromana. Hem acabat el camí de ronda quedant-nos a la guingueta (“xiringuito”) de la darrera platja que hi ha just abans d’entrar al nucli fortificat de Sant Martí d’Empúries, on hem fet la cerveseta de costum i, aquesta vegada sí, una bona colla de nosaltres hem pogut gaudir d’un llaaarg bany al mar, amb una aigua que estava espectacular.

Hi ha qui ha preferit, en comptes del bany, fer una bona volta per Sant Martí d’Empúries, vinculat al comtat d’Empúries que sorgí durant l’Edat Mitjana després de que la ciutat grecoromana fos definitivament abandonada. Una molt bona decisió, sobre tot per qui encara no coneixia prou aquest poble tan bonic de l’Alt Empordà.

Ens hem retrobat a les 14:30h al restaurant “Mesón del Conde” on, amb l’excepció d’un plat de peix que, malauradament, és el que han demanat la majoria, el dinar ha estat molt correcte i hem tingut un molt bon servei.

I res més! Ens hem acomiadat pensant en retrobar-nos per fer el darrer tram abans de l’estiu, previst pel dimarts 25 de juny!

Més fotos >>> https://photos.app.goo.gl/nFxGsZBcUuAAM6kU8