Aquest matí hem sigut 14 els qui ens hem animat a fer el nostre 9è tram del Camí de Ronda de la Costa Brava, des de Calella de Palafrugell (on vàrem acabar el 27 de juny) fins a Tamariu . Amb aquest tram ens hem retrobat per reprendre la que entre nosaltres en diem l'”aventura” de la Costa Brava.

Hem iniciat el trajecte al Passeig de Calella, damunt la Platja de Canadell i davant l’Hotel La Torre. Després de travessar el bonic Passeig del Canadell, hem enllaçat la Punta dels Tres Pins sota la històrica Torre de Calella amb el popular camí de ronda que recorre els perfils rocosos de La Marinada fins arribar a Llafranc, el segon barri mariner del municipi de Palafrugell. Hem gaudit del passeig que voreja la Platja de Llafranc fins a l’entrada del port on ens hem enfilat per unes escalinates que ens han conduit fins la carretera que puja fins el Far de Sant Sebastià, el far més potent d’Espanya, amb un focus de llum que assoleix els 100kms de distància.

Damunt la muntanya de Sant Sebastià (178m) , a més del far, hi ha la torre de guaita (a. 1445) i l’ermita-hostatgeria (s.XVIII) que actualment és un hotel de 4 ****, a on hem volgut fer uns cafetons però, per a nosaltres, la cafeteria estava “tancada”!!! Hem fet un mos i unes quantes fotos just davant el Poblat ibèric de Sant Sebastià de sa Guarda (s.IV aC).

Hem baixat unes escales per recuperar la ruta que s’endinsa en una pineda espesa que s’allunya de la costa fins arribar a un camí que baixa directament fins a la Cala Pedrosa, sota els grans penya-segats del Puig dels Frares (123m); hem reposat una estona a la mateixa cala, cobrint-nos del sol sota el porxo de la popular barraca de pescadors.

Tornem-hi! Hem seguit el camí en zig-zag enfilant un ressalt rocós que, per sort, disposa d’una ben robusta barana de fusta fins una altra pineda que ens ha conduit fins la Punta de la Musclera.

El darrer tram ens ha obligat a caminar sobre els relleus rocosos enganxats a la costa fins arribar a un bonic i ombrívol camí de ronda que ens ha portat fins la Badia de Tamariu. Ens hem instal.lat una bona estona a la platja, gaudint del sol i de l’aigua que estava espectacular. Segurament, per la majoria, ha estat el primer “banyitu” de la tardor i, qui sap, si el darrer “banyitu” de l’any!

A l’hora prevista per dinar, hem anat al restaurant “Es Portió”, dins l’hotel “Hostalillo”, on teníem taula reservada per 13+1 (no per 20!). Tothom ha quedat bocabadat quan hem vist on estava situada la taula perfectament parada per a nosaltres: a la terrassa del restaurant, just a la barana del mirador segurament més impressionant amb vistes a la mateixa platja. Hem dinat de fabula i, com sempre, gaudint de la companyia de tota la colla, fins que, malauradament, ha arribat l’hora de retornar cap a casa.

Ah! i hem aprofitat per començar a parlar del que serà el 10è tram, de Tamariu a Begur (o a Pals?) previst pel 31 d’octubre.

Més fotos >>> https://photos.app.goo.gl/8QBwcCyEvjm7aKCXA