Com no podia ésser d’una altra manera, Ermessenda, que treballa per la igualtat en tots els seus àmbits, per solidaritzar-se en la lluita contra la LGBTIfóbia, ahir va organitzar una caminada que es va iniciar a les 9:15h des de l’Oficina de Turisme de Santa Cristina d’Aro fins a l’Institut Ridaura de Castell d’Aro on vàrem arribar,”xino-xano”, sobre les 10:00h i, al cap d’una estona, vàrem reprendre el camí de tornada per arribar de nou a l’Oficina de Turisme a les 11:30h.

Durant tota la caminada, les gairebé trenta persones que hi vàrem participar, entre sòcies i socis d’Ermessenda i dues representants d’Emporderats, ho vàrem fer lluint un fulard amb els colors del arc de Sant Martí que simbolitzen la diversitat LGBTI. Aquests foulards van ésser confeccionats dijous passat per algunes sòcies en el taller de mitja i ganxet.

A l’arribada al Institut Ridaura, ens van rebre la Carme Sousa, Coordinadora Pedagògica, la Montse Reverter, Conserge del centre, i la Clàudia i la Berta, del Comitè Lila . Les vàrem obsequiar amb uns quants fulards i vàrem intercanviar reflexions i iniciatives en torn a la lluita contra la LGBTIfòbia. Ens van ensenyar un parell de murals molt representatius i molt xulos: un d’ells, enorme, amb els colors del arc de Sant Martí i sota el títol de “La llibertat de SER qui volem ser”, en una de les parets principals del pati, representa la diversitat relacional i sexual i, un altre, amb el títol de “25-N Violència de gènere”, dins la porta d’accés a les aules, amb escrits de reflexions i vivències patides pel propi alumnat. I, després de passar una estona amb més components del Comitè Lila i amb part de l’alumnat que va sortir al pati, fent-nos fotos amb ells, donant-nos a conèixer i manifestant la nostra voluntat de poder interactuar més sovint amb els joves, abans de marxar, vàrem tenir l’oportunitat de saludar també a la Directora del centre, la Nuri Albertí. Va ésser una trobada molt interessant i enriquidora. De ben segur que la repetirem!

Anècdota molt divertida: un alumne li va preguntar a un altre “qui són aquesta gent?” i aquest segon li va respondre “no sé, una concentració de “drag-queens””. Volem creure que va ésser una resposta de conya, doncs ahir no dúiem les plataformes!!!

Vàrem tornar cap a Santa Cristina d’Aro per poder arribar puntuals a les 11:30h, que va ésser quan es va donar la benvinguda institucional per part de l’Alcaldessa, Lourdes Fuentes, es va llegir el manifest contra la LGBTIfòbia per part de la Regidora d’Igualtat, Imma Martí i es van llegir dos textos molt colpidors per part de Pepa León, la Presidenta d’Ermessenda i per part de Roser Granolleras, representant d’Emporderats a SCA. TV Costa Brava va cobrir l’acte i les va entrevistar a totes quatre.

Una vegada més hem demostrat la nostra implicació en les causes que mereixen ésser visibilitzades per la conscienciació del que encara queda per fer. Moltes gràcies a totes les sòcies i socis que hi van participar!

Més fotos >>> https://photos.app.goo.gl/zvbvB25o5kkv2Les7

Vídeo TV Costa Brava >>> https://www.tvcostabrava.com/maria-pages/societat/educacio-/santa-cristina-daro-commemora-el-dia-internacional-contra-la-lgtbifobia?s=08