Aquesta tarda ens hem trobat en el pati de la Biblioteca Baldiri Reixac de Santa Cristina d’Aro un petit grup d’Ermessenda amb una representació de l’associació Fem Visibles de Riudellots de la Selva, presidida per l’Àngels Roura, psicopedagoga i autora del llibre “Maite vaig ser jo, podries ser tu” que, si recordeu, ens va presentar el maig 2022. L’Àngels va venir acompanyada de la Carmen Ternero i de la Noelia.

Aquesta associació es va crear tot just fa un any per acompanyar dones víctimes de violència de gènere que han rebut i reben maltractament, en qualsevol de les seves versions de violència cap a elles, en el seu malestar i la complexitat d’emocions que enfronten, des del respecte i empatia, des de la confidencialitat i lliure de judicis i prejudicis.

L’objectiu de la trobada era, a part de conèixer-nos, compartir unes bones “converses a la fresca”, sense cap guió establert, per aprendre més, reflexionar i debatre de manera ben distesa sobre la violència de gènere.

I en un entorn molt agradable, damunt la gespa-catifa de la biblioteca, servint-nos infusions i galetes, creiem que vàrem assolir l’objectiu perquè qui més qui menys va parlar d’experiències antigues o actuals, pròpies o de persones properes, i vàrem repassar situacions, casuística, els insuficients protocols establerts de denúncia, d’acompanyament,…, millors o pitjors i, en qualsevol cas, molt i molt millorables, les mancances tant a nivell administratiu, com social, policial, polític, judicial, mèdic,..

En fi, una vegada més, vàrem poder constatar que hi ha molta feina a fer davant aquesta xacra social i que iniciatives com aquesta que ajuden a visibilitzar-la i prendre’n consciència són molt i molt necessàries.

Moltes gràcies a totes les assistents per part d’Ermessenda i a les companyes de Fem Visibles a qui desitgem molta sort en el desenvolupament de la seva feina.

Més fotos >>> https://photos.app.goo.gl/BtD1hZhWchG9YJtV7