Avui 19 de novembre es celebra el Dia Internacional de l’Home (des de 1992). I aquest matí un dels homes Ermessenda ens ha reclamat que en fem difusió i ens ha semblat que la seva reivindicació està més que justificada. Com sabeu, l’Associació de Dones per la Igualtat Ermessenda de Santa Cristina d’Aro treballa sempre pensant en l’assoliment de la igualtat de gènere. Per tant, ens sembla del tot justificat fer-nos ressò d’aquesta diada, en agraïment als homes (encara pocs) que ens fan costat i ajuden (encara tímidament) en aquesta tasca.

Els 6 pilars del Dia Internacional de l’Home:
1) Promoure models masculins positius; no solament estrelles de cinema i esportistes, sinó també homes de la vida quotidiana, de classe treballadora, que viuen vides dignes i honrades.
2) Celebrar les contribucions positives dels homes a la societat, a la comunitat, a la família, al matrimoni, a la cura dels nens i el medi ambient.
3) Centrar-se en la salut i el benestar dels homes; l’àmbit social, emocional, físic i espiritual.
4) Posar en relleu la discriminació contra els homes; a les àrees de servei social, en les actituds i expectatives socials, i la legislació.
5) Millorar les relacions de gènere i promoure la igualtat de gènere.
6) Crear un món més segur i millor, on la gent pot estar segura i créixer per aconseguir el seu ple potencial.

Moltes gràcies als 34 homes que formen part d’Ermessenda. Que tingueu un feliç dia!!!