Aquest matí un grup de 28 persones hem anat caminant des de l’Oficina de Turisme, el nostre lloc habitual de trobada dels dimarts, fins l’esplanada de la Font Picant. I ho hem fet amb un esperit ben nadalenc!

Un cop allà ens hem dispersat per buscar el Tió i, en un no res, l’han trobat la Isabel G. i la Mercè R. que, amb grans crits de satisfacció, ens han avisat a la resta. Era un Tió molt bufó amb barretina i amb un gran somriure. Tot i que hem tingut un matí ben assolellat, l’hem tapat amb una manteta, tal com diu la tradició.

Hem fet rotllanes, hem cantat nadales, hem assajat la cançó del caga tió en vàries versions, convenint que el faríem cagar amb la cançó tradicional gironina: “tió, tió, caga torrons, d’avellana i de pinyons; si no en tens més, caga diners; si no en tens prou, caga un ou”.

Hem fet un munt de fotos i vídeos i, entremig de grans rialles, hem iniciat la cerimònia: cadascú ha agafat un número i hem començat a picar el tió amb uns quants bastons però, això sí, amb molt d’afecte. Ha cagat regals per a tothom i, malgrat pot-ser algú ho haurà dit per compromís, han estat del gust de tothom i qui no ho cregui que vegi un dels vídeos que ho certifica (mireu-lo, mireu-lo!!!).

Després de la gran “cagarada”, hem fet un petit (o no tant petit!) esmorzar amb una coca que estava més bona que mai (de l’Esclat), amb sucs de taronja, cacaolats, ratafia, moscatell i garnatxa!

I així, amb la companyonia que caracteritza a la família Ermessenda, ens hem desitjat un molt bon Nadal, una bona entrada al 2023 i que el puguem compartir com hem fet en aquest any que s’acaba: amb ganes de seguir treballant pels objectius de l’associació, amb il.lusió, entusiasme i, sempre que es pugui, passant-ho bé.

Gràcies Tió! T’has portat molt bé!!!

Més fotos >>> https://photos.app.goo.gl/jp56Hcv1qef1CVy3A