El passat 8 de setembre un terratrèmol molt fort va sacsejar el Marroc causant la mort de més de 3.000 persones i milers de ferits. Va ser de magnitud 7, que ja es considera de molta intensitat, i és un dels més importants a la història d’aquest país. Allà on més mal ha fet és a la zona de la serralada de l’Atles, on hi va haver l’epicentre, amb petits pobles enmig de les muntanyes, on ha estat molt difícil fer-hi arribar l’ajuda, però també ha afectat a la ciutat històrica de Marrakech, que s’ha vist greument malmesa.

Passats els primers dies de desconcert, normals en aquests malauradament cada vegada més freqüents casos, i aprofitant la nostra Assemblea General Ordinària celebrada el 15 de setembre, vàrem consultar a les persones associades assistents i amb vot delegat si volien participar en alguna iniciativa de suport al poble marroquí i, després de debatre vàries opcions, es va aprovar esperar les indicacions de l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro.

I al cap de molt pocs dies, l’Ajuntament va informar a les seves xarxes que, “davant la voluntat de la ciutadania catalana d’oferir suport a la població afectada pel terratrèmol del Marroc, el Govern de Catalunya, en la línia que estableixen la majoria d’organitzacions internacionals, destaca que la manera més efectiva de canalitzar l’ajuda és fer aportacions econòmiques a les entitats que ja treballen sobre el terreny. Es desaconsellen, per tant, les col·lectes i els enviaments d’aliments, de materials genèrics i de medicaments, ja que corren el risc de no respondre a les necessitats sobre el terreny i de provocar problemes logístics, econòmics i ambientals.

Per això, canalitzar la solidaritat a través de les organitzacions humanitàries amb presència a la zona és el mètode més eficient per tenir un impacte positiu sobre el terreny i assegurar que l’ajuda arriba a qui més ho necessita. A més, les organitzacions poden adquirir localment els productes necessaris i així enfortir també l’economia local dels indrets afectats.“.

Considerant aquesta darrera informació, la Junta Directiva d’Ermessenda, seguint l’acord aprovat a l’Assemblea, ha fet avui una aportació econòmica de 300€ mitjançant una transferència a un compte bancari gestionat pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament sota el concepte “Terratrèmol Marroc”.

Restem en la confiança de que aquesta aportació ajudi una mica més al poble marroquí, a qui tornem a expressar el nostre més sincer condol.