Aquesta tarda amb una molt bona assistència, d’unes 80 persones sòcies i socis, hem celebrat al pati de la Biblioteca Baldiri Reixac de Santa Cristina d’Aro la nostra festa cloenda del curs 23/24 i ho hem fet d’una manera molt especial, després del petit discurs de presentació de la nostra Presidenta, Pepa León:

  1. Fent un repàs de totes les activitats que s’han dut a terme durant tot el curs, des d’octubre 2023 fins a juny 2024: xerrades, tallers, iniciatives solidàries,… Per això hem fet una exposició de diverses cartolines amb reproducció de cartells i fotos i algunes dades que ens han semblat importants de recordar. Les hem penjat a una de les més llargues parets del pati de la biblioteca.
  2. Fent una tria de més de 150 fotos de les activitats que més en generen: les sortides setmanals de senderisme, els trams del Camí de Ronda de la Costa Brava, les sortides setmanals de marxa nòrdica i les excursions i sortides culturals que hem fet amb periodicitat mensual. Les hem penjat entre les moreres de la biblioteca.
  3. Presentant una extensa mostra dels treballs que s’han fet al taller de “Mitja i Ganxet”, sota la direcció de Rosa M. Arnau. Les peces són tan boniques i tan ben fetes que el seu “racó” semblava talment una “boutique”!
  4. Presentant una escollida mostra dels articles multisensorials que es fan en el taller de “Multisensorials”, dirigit per Janet Hughes, i que formen part de les diverses comandes que hem servit a diverses residències de gent gran i centres sanitaris o d’educació especial, com a eina per al tractament sensorial dirigit a persones “fràgils”.
  5. Fent una demostració de les dues disciplines d’ioga: primer, la de Hatha ioga, amb un petit grup d’ioguinis que, dirigit per l’Ana Blanco, ens ha presentat una “asana” (postura) ben peculiar i, després la del ioga terapèutic, on han participat totes les persones usuàries d’aquesta disciplina, dirigides per Candy Gil, que ens han representat una “salutació a la terra”. Ambdues demostracions s’han fet damunt la gespa artificial del pati de la biblio, sota un sol de justícia i amb una tan gran coordinació que, en el cas del ioga terapèutic, semblava gairebé una “tropa militar”. Felicitats a tots dos grups!
  6. Fent una lectura del poema “Cançó de fer camí ” de Maria Mercè Marçal, a càrrec de Carme Condom i Carme Vidal, en representació del grup que participa a l’activitat “Llegim amb Ermessenda”. Ens sembla tan bonic i engrescador que us el reproduïm al final del post.
  7. Recollint sensacions i emocions dins un pot de melmelada, sota les indicacions d’Àngels Ferrao, qui ha dirigit el “Taller d’Emocions” per segon curs consecutiu.
  8. Escoltant música dels anys 60, per cantar i ballar i passar una estona ben distesa.
  9. Menjant i bevent, sota les carpes que ens han protegit del sol, el que hem preparat per l’ocasió: truites de patata i ceba i croquetes de pollastre (de “Can Barnés”) que han tingut un èxit aclaparador, pa amb tomàquet, embotits i formatges, cava i refrescos (i molt poca aigua), acabant amb la nostra emblemàtica coca, la coca Ermessenda.
  10. I hem acabat ballant un petit repertori de sardanes escollit per la “Colla Ermessenda” i interpretat per la nostra particular “Cobla Ermessenda”: “La sardana de l’avellana”, “Els refilets de l’avi”, “Coti x coti” i “La Santa Espina”. Hem aconseguit fer una enorme rotllana on s’hi han apuntat fins i tot persones que no havien ballat mai una sardana. Amb “Els refilets de l’avi” hem viscut uns moments màgics, perquè hem passat de la disbauxa més sorollosa a una concentració ben silenciosa i emotiva que ens ha posat “pell de gallina”.

Pels comentaris rebuts de les persones assistents, creiem que ha estat una festa molt maca i entranyable i hem aconseguit el seu objectiu: una bona interrelació entre sòcies i socis i un millor coneixement de tot el que fem a Ermessenda (que no és poc!).

Bon estiu per a tothom i fins el curs vinent (tot i que mantenim algunes activitats durant tot l’estiu)!!!

Més fotos >>> https://photos.app.goo.gl/E8mbwQuTQmUEcsgR6

Vols venir a la meva barca?
—Hi ha violetes, a desdir!
Anirem lluny sense recança
d’allò que haurem deixat aquí.

Anirem lluny sense recança
—i serem dues, serem tres.
Veniu, veniu, a la meva barca,
les veles altes, el cel obert.

Hi haurà rems per a tots els braços
—i serem quatre, serem cinc!
i els nostres ulls, estels esparsos,
oblidaran tots els confins.

Partim pel març amb la ventada,
i amb núvols de cor trasbalsat.
Sí, serem vint, serem quaranta,
amb la lluna per estendard.

Bruixes d’ahir, bruixes del dia,
ens trobarem a plena mar.
Arreu s’escamparà la vida
com una dansa vegetal.

Dins la pell de l’ona salada
serem cinc-centes, serem mil.
Perdrem el compte a la tombada.
Juntes farem nostra la nit.

(“Cançó de fer camí” de maria mercè marçal)