Avui a les 17:45h ens ha recollit en el pàrquing de sorra de l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro l’autocar que ens ha conduit fins a Barcelona per anar a veure l’obra de teatre “Fitzroy: quatre dones la límit” al Teatre Borràs. Es tracta d’una comèdia de Jordi Galcerán dirigida per Sergi Belbel i protagonitzada per quatre actrius de primer nivell: Sílvia Bel, Míriam Iscla, Sara Espígul i Mima Riera.

Hi hem anat 40 persones que hem sigut gairebé les primeres d’entrar a la platea i ocupar unes bones localitats a les primeres files.

Pocs minuts més tard de les 20:00h s’aixecat el teló i ens hem trobat davant de quatre escaladores a 3000m d’altura, a mitja ascensió del Fitzroy, una muntanya situada al camp de gel de la Patagònia sud, entre Argentina i Xile, una de les vies d’escalada més complicades del món i mai assolida per una cordada femenina. El mal temps les ha fet aturar i, mentre esperen que les condicions millorin, arrecerades en un sortint de la roca, sorgeixen problemes inesperats que les fan dubtar de si tirar endavant l’ascensió o rendir-se. Continuar significaria assumir riscos que no havien previst i que poden posar en perill les seves vides, rendir-se seria renunciar a la possibilitat d’assolir una fita que potser no podran repetir mai.

Malgrat que el context era força dramàtic, els diàlegs entre les quatre escaladores ens han fet riure des del primer minut, sense parar fins que ha acabat l’obra. Tothom n’ha sortit molt i molt satisfet.

De tornada, dins l’autocar, hem intentat jugar a la frase maleïda i no hem aconseguit superar més de 5 o 6 paraules. Hem decidit deixar-ho córrer i practicar-ho abans de tornar a intentar-ho. Ho aconseguirem?