Dimecres passat, 13 de desembre, vàrem poder completar la tercera graella per La Marató de TV3. Com que va costar una mica més del previst, vàrem decidir no obrir-ne cap més (recordem que el nostre objectiu inicial era completar quatre graelles); ens va semblar que la quantitat recaptada ja és prou important: 2.250€!!! Avui mateix, coincidint amb el dia oficial de La Marató de TV3, hem fet la transferència al seu compte bancari (podeu veure-la en la foto al final d’aquest text), de manera que hem contribuït a fer pujar el marcador que s’ha anat veient tot sovint per TV3!!!

Recordem que enguany La Marató de TV3 ha tornat a ser el punt de trobada de la ciutadania en una edició marcada per la mirada femenina i la vocació d’arribar als joves per trencar tabús i estigmes al voltant de la salut sexual i reproductiva. Malauradament, sembla que enguany el marcador haurà quedat força per sota d’edicions anteriors. Possiblement, una de les raons hagi estat una manca de coneixement de la diversitat i la importància de les malalties i problemes relacionats amb la salut sexual que, justament per aquests tabús i estigmes, tenen poca visibilització i normalització. Són malalties que tenen una prevalença de 3 milions de persones a Catalunya, especialment entre dones i joves, i una incidència de més de 210.000 casos nous cada any. Destaquem, per exemple, l’endometriosi, el dol perinatal, la disfunció erèctil, els càncers de pit o pròstata,…

Val a dir que si el número premiat (el que coincideixi amb les dues darreres xifres del primer premi de La Grossa de Cap d’Any) resulta ésser un dels 15 que ha comprat Ermessenda, el premi (250€) també s’aportarà a La Marató de TV3.

Moltes gràcies a tothom qui hi ha participat, més de 130 persones, entre associades, familiars, amistats,… Podem estar-ne ben orgullos@s!!!