Avui hem afegit un nou apartat a la nostra web. L’hem anomenat “La Comtessa” i el podeu veure dins la pestanya “Ermessenda” del menú principal. Com sabeu, la nostra associació deu el seu nom a Ermessenda, comtessa de Carcassona, qui a l’any 1017, després de la mort del seu marit Ramon Borrell, va governar els comtats de Barcelona, Girona i Osona. Diuen que és la dona que ha manat més en tota la història de Catalunya.

Si voleu saber més de qui va ésser Ermessenda, teniu un munt de llibres, revistes, articles i documents que en parlen. Fins i tot teniu una mini sèrie que novel·la la vida de la comtessa en dos capítols que va emetre TV3 l’any 2011. Per aquest nou apartat, hem escollit un text tret de la revista Petit Sapiens que explica la seva història de manera molt resumida i amb una redacció molt planera (com un conte), però hi trobareu uns quants enllaços per si voleu aprofundir en la seva figura.

I, si ho feu, podreu entendre millor perquè, quan es va crear l’associació, es va decidir per majoria anomenar-la amb el seu nom, Ermessenda; per tot el que va representar com a dona, per la seva fortalesa, la seva capacitat de decisió en front les dificultats,…, en fi, tot un referent!