Aquest vespre, seguint el nostre propòsit de apropar-nos més a tots els àmbits de la cultura, per primera vegada amb Ermessenda, un grup de 30 persones hem anat a l’òpera: hem assistit a l’òpera “Manon-Lescaut”, de Giacomo Puccini (1858-1924), que s’ha representat al Teatre Municipal de Girona.

Enguany es celebra el centenari de la mort de Puccini i estan programades diverses obres d’aquest compositor. De fet, amb Ermessenda, tenim previst assistir també a la seva òpera pòstuma, Turandot, al Palau de la Música de Barcelona l’11 de maig.

Tornant a “Manon Lescaut”, ens ha agradat molt a tothom; la música excel·lentment interpretada per l’Orquestra Simfònica del Vallès i l’actuació exquisida dels actors-cantants, destacant als protagonistes de l’obra: Berna Perles, soprano, en el paper de Manon Lescaut, Enrique Ferrer, tenor, en el paper de Des Grieux, Milan Perisic, baríton, com a Lescaut, el germà de Manon, Jorge Juan Morata, tenor, com a Edmondo, l’amic de Des Grieux, i Juan Carlos Esteve, baix, com a Geronte di Ravoir, amb una caracterització impactant.

L’opera, que s’ha agraït que estigués sobre-titulada en català, s’ha desenvolupat en quatre actes: el primer situat a Amiens, en una plaça davant una fonda; el segon, a París, a la luxosa residència de Geronte di Ravoir; el tercer, al port de Le Havre i el quart, en una vasta plana deserta a la Louisiana.

Malgrat no creiem que fos el focus de l’argument, l’obra traspuava en cada escena una de les fantasies de la cultura masculina: la dona seduïda que acaba entregada al luxe i al plaer per ésser finalment dominada i castigada pels homes que l’envolten.

Una vetllada molt interessant que, malgrat la durada de més de tres hores, no s’ens ha fet llarga.

Ens tornarem a veure a “Turandot”?

Més fotos >>> https://photos.app.goo.gl/6qSHS9M5N5TVF5dh8