Aquest matí hem tornat a la Plaça Mossèn Baldiri Reixac de Santa Cristina d’Aro! Ens hi hem retrobat una vintena de les persones que vàrem participar als cursos de sardanes durant els tres mesos d’estiu. Qui més qui menys hem anat assajant i aprofitant algun que altre aplec de les poblacions veïnes per no perdre tot el que vàrem aprendre.

Ha estat maco poder retrobar-nos i poder comptar amb la presència i la companyia de l’Àngel i la Tània (no hi comptàvem!) i comprovar que seguim amb el mateix entusiasme que quan vàrem fer la cloenda dels cursos el passat 26 de setembre.

Des d’aquella data, a Ermessenda hem seguit treballant per poder consolidar aquest projecte i que la “Colla Ermessenda” esdevingui una realitat i creiem que ja ho hem aconseguit: 1) hem adquirit un altaveu sense fil super potent per poder escoltar les sardanes a les places, 2) hem constituït un grupet de 8 persones que ens hem autoanomenat la “Cobla Ermessenda” i que hem assumit la responsabilitat d’organitzar les ballades, de moment un dia al mes i 3) hem demanat a l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro la disponibilitat de les places perquè les ballades es puguin obrir a tota la ciutadania i, sempre que sigui possible, de la Plaça del Mercat perquè, a la vegada, serveixi per dinamitzar el mercat que s’hi fa els dissabtes al matí.

Doncs bé, aquest matí els/les de la “Cobla Ermessenda” ens hem estrenat fent una “performance” ballant “La sardana de l’avellana” provocant les rialles de la colla amb la que tot seguit, i ja amb to seriós, hem començat el repertori preparat per aquesta primera ballada: “Les Fonts de Sant Hilari”, “Palafrugell i Tamariu” i “Refilets de l’avi”. Ho hem fet prou bé i tothom ha quedat prou satisfet. L’Àngel i la Tània ens han donat alguna instrucció que ens ha anat la mar de bé i l’Àngel ens ha posat una quarta sardana “Capital del cava” per completar la ballada.

Propera ballada: dissabte 16 de desembre a les 11:00h. Visca!!!