Aquesta tarda, després de moltes setmanes sense fer-ho, ens hem retrobat a la Biblioteca Baldiri Reixac les 6 companyes que, si no surt cap imprevist, intentem no faltar mai a la nostra cita dels dimarts a la tarda per llegir plegades els llibres que hem escollit prèviament i que la Isabel i la Sònia ens tenen preparats.

Avui hem començat el llibre “Agost”, de Tracy Letts, considerat una de les veus més interessants de la dramatúrgia nord-americana contemporània. L’obra “Agost” es va estrenar l’any 2007 a Chicago i a New York, va tenir un èxit immediat i es va veure reconeguda amb un Tony i amb el Premi Pulitzer a la millor peça teatral del 2008.

En la seva versió catalana, es va estrenar a La Sala Gran del Teatre Nacional de Catalunya el 25 de novembre del 2010 amb la gran actriu Anna Lizarán, la Gran Dama del Teatre Català, com una de les principals protagonistes. Es dona la circumstància de que avui hem sabut per TV3 que demà, 11 de gener de 2023, farà 10 anys de la seva mort a l’edat de 68 anys. Per tant, sense saber-ho abans, amb aquesta lectura li retrem un petit homenatge.

Amb aquest llibre també encetarem una nova modalitat de lectura, una lectura teatralitzada, on cadascuna de nosaltres llegirà/interpretarà dos o tres dels 13 personatges que intervenen a l’obra. Ja us explicarem com ens va!!!