Com a part del nostre macro projecte mediambiental 3R, hem decidit reprendre i donar continuïtat a una iniciativa que ja vàrem iniciar fa temps però que es va quedar com una experiència aïllada.

Estem parlant de fer el que s’anomena “plogging”: una iniciativa que consisteix a aprofitar qualsevol activitat física a l’aire lliure per a recollir els residus trobats a les platges, a les muntanyes o a les pròpies ciutats.

A les rutes que hem recorregut durant els darrers anys, tant per l’entorn de Santa Cristina d’Aro com dels pobles veïns, sempre ens hem trobat un munt de residus (papers, plàstics, llaunes, …) que gairebé mai hem recollit però que sempre ens ha fet reflexionar sobre la necessitat de dur a terme alguna acció contundent al respecte.

Doncs bé, hem decidit fer “plogging” cada primer dimarts de mes a partir del mes d’abril perquè, a part de proporcionar un benefici directe al medi ambient, és ideal per treballar la intensitat, doncs el moviment d’ajupir-se a recollir i tornar a aixecar-se tonifica els glutis i cames.

I avui ha sigut el nostre primer dia de “plogging”. Ens hem trobat un grup de 8 persones que, equipades amb bastons de pinça, bosses i guants i estrenant les motxilles d’Ermessenda amb el lema “Santa Cristina d’Aro neta de…”, hem recorregut per la Via Verda fins a Castell d’Aro gairebé 7kms, omplint (malauradament) un bon grapat de bosses amb papers i cartrons de grans dimensions, plàstics i llaunes, capsetes de tabac i molts altres objectes de rebuig.

A menys que l’alçada inusual de les herbes i matolls, gràcies a les darreres pluges, estiguessin amagant més brossa, creiem que hem deixat el trajecte “net com una patena”.

Propera trobada: dimarts 7 de maig. Us animem a acompanyar-nos!!!

Més fotos >>> https://photos.app.goo.gl/F1TxBCmwUqRCGpue8