Després d’esperar 35′ a la Sarfa que havia de recollir-nos a les 9:00h a la parada de Santa Cristina d’Aro, hem iniciat la sortida a Barcelona per Santa Llúcia. Érem un grup de 20 persones, sòcies, socis i acompanyants d’Ermessenda, que, amb l’entusiasme habitual en aquestes sortides, malgrat la pluja que ha començat mentre dinàvem, hem fet tot el previst. Hem arribat a l’Estació del Nord sobre les 11:00h i, sense perdre temps i malgrat una aparatosa caiguda sense conseqüències d’una de nosaltres (¿?), hem anat caminant fins el punt d’inici del nostre programa:

Itinerari guiat per la historiadora i escriptora Elisenda Albertí: ens hem trobat amb ella a les 11:30h davant el Palau de la Virreina i, visitant diversos edificis i racons de la ciutat, hem escoltat tot de petites històries (unes verídiques i altres llegenda) de dones que han tingut algun paper rellevant o més o menys popular a l’historia de la ciutat, malgrat han estat molt temps a l’anonimat. Tot l’itinerari ha estat molt interessant, però ens ha agradat molt especialment la visita al que va ésser el primer hospital de la Santa Creu i, després, de Sant Pau i la història de l’Anastàsia, una dona siciliana que va ésser la que va idear la peculiar estructura a nivell de serveis sanitaris i d’acollida d’infants orfes que es va mantenir en el posterior hospital que avui dia coneixem com a Recinte Modernista de l’Hospital de la Santa Creu i de Sant Pau i que també ha format part de la nostra sortida d’avui.

Dinar a l’emblemàtic restaurant “Els 4 Gats” : hi hem anat sobre les 14:00h i ens ha sorprès no només el local, que enguany ha celebrat el seu 125 aniversari, sinó també el menú. Hem fet una bona sobretaula mentre a fora començava a ploure i, després de fer-nos un munt de fotos del dret i del revés, hem seguit el programa.

Visita a la Fira de Nadal de Santa Llúcia: sota una pluja una mica emprenyadora, hem recorregut tota la fira que fa anys s’instal.la a la mateixa plaça de la catedral de Barcelona. Enguany hi ha moltes menys parades que de costum i no l’hem gaudit com esperàvem.

Visita a les llums de Sant Pau que enguany es dediquen a l’Univers de la Llum: hi hem pogut entrar a les 18:00h en punt i ens hem deixat sorprendre per la vistositat de totes les llums, “mappings”, elements nadalencs i decoratius que hi ha escampats per tot el recinte envoltat pels diferents pavellons modernistes. Hem seguit un ampli recorregut que ens ha permès endinsar-nos dins els misteris del cosmos: galàxies, estrelles, planetes… L’Univers de la Llum és un espai on fer volar la imaginació, un esdeveniment nadalenc amb més de 20 instal.lacions que hem gaudit tot el que hem pogut fins que ha arribat l’hora de la tornada.

Sobre les 20:00h ja érem de nou a l’Estació del Nord per agafar el darrer autocar per tornar a Santa Cristina d’Aro (el de les 20:15h). Ens ha fet esperar uns altres 35′ però, malgrat aquest retard, el grup hem esperat estoicament i, sense cap queixa, hem acabat la jornada acomiadant-nos fins la propera. Visca la família Ermessenda! Sou molt bona gent!!!

Més fotos >>> https://photos.app.goo.gl/nRGLComFwz88L2Jo8