Avui hem repetit la sortida d’ahir amb un altre grup de 16 persones. També hem hagut d’esperar 35′ a la Sarfa (retards ja normalitzats) i també hem arribat a l’Estació del Nord sobre les 11:00h i, sense perdre temps i sense cap caiguda, també hem anat caminant fins el punt d’inici del programa que ha estat pràcticament idèntic al d’ahir, sense pluja i amb un bon solet:

Itinerari guiat per la historiadora i escriptora Elisenda Albertí: ens hem trobat amb ella a les 11:30h davant el Palau de la Virreina i, visitant diversos edificis i racons de la ciutat, hem escoltat tot de petites històries (unes verídiques i altres llegenda) de dones que han tingut algun paper rellevant o més o menys popular a l’historia de la ciutat, malgrat han estat molt temps a l’anonimat. Tot l’itinerari ha estat molt interessant, però també ens ha agradat molt especialment la visita al que va ésser el primer hospital de la Santa Creu i, després, de Sant Pau i la història de l’Anastàsia, una dona siciliana que va ésser la que va idear la peculiar estructura a nivell de serveis sanitaris i d’acollida d’infants orfes que es va mantenir en el posterior hospital que avui dia coneixem com a Recinte Modernista de l’Hospital de la Santa Creu i de Sant Pau i que també ha format part de la nostra sortida d’avui.

Dinar a l’emblemàtic restaurant “Els 4 Gats” : avui hi hem arribat sobre les 14:15h i també ens ha sorprès no només el local, que enguany ha celebrat el seu 125 aniversari, sinó també el menú, tot i que la presentació dels plats ha estat una mica (o força) diferent d’ahir. Hem fet una sobretaula més llarga que la d’ahir i, també, després de fer-nos un munt de fotos, hem seguit el programa.

Visita a la Fira de Nadal de Santa Llúcia: avui no ha plogut i, ja sabent que hi havia menys parades que de costum, hem recorregut tota la fira en un “plis – plas”.

Visita a les llums de Sant Pau que enguany es dediquen a l’Univers de la Llum: també avui hi hem pogut entrar a les 18:00h en punt i ens hem deixat sorprendre per la vistositat de totes les llums, “mappings”, elements nadalencs i decoratius que hi ha escampats per tot el recinte envoltat pels diferents pavellons modernistes. Hem seguit un ampli recorregut que ens ha permès endinsar-nos dins els misteris del cosmos: galàxies, estrelles, planetes… L’Univers de la Llum és un espai on fer volar la imaginació, un esdeveniment nadalenc amb més de 20 instal.lacions que hem gaudit tot el que hem pogut fins que ha arribat l’hora de la tornada amb més placidesa que ahir pel fet de que no ha plogut i la temperatura era molt agradable.

Avui hem arribat més d’hora a l’Estació del Nord i hem tingut temps d’entaular-nos i refer-nos una mica de tant caminar. Hem agafat el darrer autocar per tornar a Santa Cristina d’Aro (el de les 20:15h) avui sense retard i, de nou, hem acabat la jornada acomiadant-nos fins la propera. Visca la família Ermessenda! Sou molt bona gent!!!

Més fotos >>> https://photos.app.goo.gl/4KSqxhYWbanjCFKu5