Avui, desafiant la pluja, a les 9:00h del matí hem sortit de Santa Cristina d’Aro en autocar 30 persones, amb l’objectiu de visitar el Castell de Sant Ferran a Figueres. Teníem reservada una visita guiada per tot el recinte de la fortalesa a les 10:30h.

Què ens ha passat? Doncs que hem trobat un parell d’accidents força aparatosos dins l’AP7 que ens han fet desviar dues vegades cap a la NII on ens hem trobat amb un tràfic súper intens, precisament degut als accidents, i a l’inici de la pluja que ens ha sorprès també per la seva inesperada intensitat. Hem arribat al castell a les 11:15h, súper tard, i sota una forta pluja que, malgrat anàvem preparades, no ha estat suficient per quedar-ne a resguard i ens hem mullat de debò.

Després d’uns minuts de desconcert on hem valorat fins i tot la possibilitat de cancel.lar la visita, parlant-ne amb la Direcció del centre, hem decidit per majoria mantenir-la, amb alguns canvis: hem pujat als cotxes 4×4 capotats però amb els vidres ben entelats, ben arramblats i xops, per visitar primer l’única part coberta visitable, les cavallerisses (imponents!), i per dirigir-nos després a l’entrada a les cisternes subterrànies.

Ens ha sabut greu que no tothom del grup s’ha animat a baixar-hi, però els que sí ho hem fet hem pogut gaudir d’una experiència prou diferent, interessant i, fins i tot, divertida: hem navegat amb llanxes per les netes aigües de bona part de les cisternes.

Ens ha quedat molt per veure d’aquest castell-fortalesa tan impressionant que ocupa una superfície de 32 hectàrees amb un perímetre de 3.120 metres, essent el monument de dimensions més grans de Catalunya i la fortalesa baluardada d’època moderna més gran d’Europa. Haurem de tornar-hi, sí o sí!!!

Després de retrobar-nos amb tot el grup, ja era hora de marxar cap al poble de Sant Llorenç de la Muga on hem arribat encara amb pluja, però on ens ha reconfortat trobar les taules ja a punt per dinar al restaurant “Samuga”. Tothom ha quedat molt satisfet del restaurant, tant pel menjar (tot estava molt bo), com pel servei (súper atent i eficient). La prova és que, al sortir, gairebé tothom ha recollit una targeta de visita per tornar-hi.

I una altra compensació del dia d’avui és que, just acabant de dinar, ha parat de ploure i ha començat a sortir el solet i hem pogut fer el que teníem previst: visitar el bonic poble de Sant Llorenç de la Muga, situat a la vall del riu Muga, envoltat de muntanyes on els boscos són de pins, alzines i roures, amb molts conreus de cereals, vinyes i oliveres. El seu nucli urbà és una obra inclosa a l’Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. I una part significativa del seu patrimoni històric està relacionada amb l’aprofitament de l’aigua, amb sistema de regadiu, rescloses, canals, recs, fonts sínies, safareigs,…, a part de molins, fargues, ponts,…

Ha estat una passejada molt agradable amb la que hem aconseguit acabar el dia amb un bon regust.

Moltes gràcies a totes i a tots els qui ens heu acompanyat per ésser tan fidels i facilitar-nos la feina d’organització!!!

Més fotos >>> https://photos.app.goo.gl/KVYGUKzwbcPyiTkx6