Aquest matí a les 8:00h un grup de 23 persones hem sortit de Santa Cristina d’Aro sota un xàfec important, per imprevist, i hem anat en cotxes particulars fins a l’Estació de Renfe de Caldes de Malavella on ja no plovia. Hem agafat el tren MD de les 9:00h (gairebé puntual) en direcció a Barcelona. Hem baixat a l’Estació de Barcelona-Sants on hem esmorzat i, després de fer-nos la primera foto de la jornada, hem anat caminant fins al centre cultural CaixaForum, a Montjuic.

Aquest centre cultural, propietat de la Fundació La Caixa, va ésser inaugurat el 2002 a la fàbrica Casaramona de Barcelona com a nova seu de la seva col·lecció d’Art Contemporani, en substitució del Palau Macaya.

Hi hem anat per visitar l’exposició “Venerades i temudes, el poder femení en l’art i les creences” que posa en relleu les múltiples cares del poder femení: deesses, esperits, dimonis o santes, figures que han estat venerades i temudes en diverses cultures i religions i en diverses èpoques fins avui i que han influït i encara influeixen en la vida de les persones. El guiatge de la visita ha anat a càrrec de la Mireia que s’ha explicat extraordinàriament bé i, després d’un recorregut d’uns 75′, hem sortit amb la satisfacció d’haver fet una bona tria.

Hem dinat en el restaurant del mateix recinte on teníem taula reservada per degustar el menú temàtic que avui han cuinat expressament per a nosaltres. El menjar ens ha agradat a tothom, especialment el postre: una bomba de fruites vermelles amb xocolata i “crumble” de pistatxos que representa les emocions de la passió i el desig: realment, ens ha apassionat i ens hem quedat amb el desig de repetir-lo!!!

Sortint del dinar, hem anat en metro fins a la Casa Amatller per visitar una altra exposició, “Sorolla, una nova dimensió”, una proposta innovadora que vol rendir homenatge al gran artista en el seu centenari i mostra la seva extensa obra d’una forma diferent, submergint-nos en el cor del seu art. Una exposició realment molt completa de la qual també hem sortit molt entusiasmad@s, sense oblidar parar-nos a comprar xocolates Amatller.

I a les 17:51h (“on time”) ja ens enfilàvem dalt el tren MD que ens ha tornat a casa.

Ha estat un dia complet i ben aprofitat, sense cap incident i gaudint d’un dia ben assolellat, mentre, sembla ésser, que a Santa Cristina d’Aro ha plogut força durant tot el matí i fins a mitja tarda (benvinguda aigua!!!).

Més fotos >>> https://photos.app.goo.gl/3ParW4djd6PZ5PaV8