Aquest matí, ben d’hora, ben d’hora, ben d’hora, ens hem enfilat a l’autocar “de la senyoreta Pepis”, un autocar petitet perquè aquesta vegada, per refredats i imprevistos varis, hi ha hagut moltes baixes de darrera hora. Hem sigut un grup de 19 persones que hem sortit de Santa Cristina d’Aro a les 7 del matí i que, a Reus, ens hem retrobat amb en Gerard i la Maria i una amiga d’ells.

Hem pogut fer tot el que havíem programat: la visita guiada al Refugi de la Patacada, bastit durant la Guerra Civil, la visita guiada a la Casa Navàs, un dels més importants edificis modernistes de la ciutat, que fou projectat per l’arquitecte barceloní Lluís Domènech i Montaner i construït entre el 1901 i 1908 per encàrrec del reusenc Joaquim Navàs Padró, comerciant de productes tèxtils, i la visita guiada al Centre de Lectura, una institució cultural de referència del país (de fet, es tracta d’uns dels primers ateneus de Catalunya, fundat l’any 1859 amb la voluntat d’alfabetitzar i ensenyar a llegir a la població obrera i a les capes més desfavorides de la societat). Aquest centre disposa d’una de les principals biblioteques patrimonials de Catalunya i alberga el Teatre Bartrina, el segon teatre de la ciutat inaugurat el 1904, que també hem visitat.

Sortint del Centre de Lectura, hem pujat tots els esglaons que ens han permès arribar dalt el Campanar de l’Església Prioral de Sant Pere des d’on hem vist pràcticament tots els taulats i terrasses de la ciutat i, a la llunyania, el mar i algunes de les atraccions de Port Aventura.

Un cop hem baixat del campanar, just a sota mateix, a la Plaça de les Peixateries Velles, al restaurant “Rosa dels Vents”, hem fet un bon vermut i, tot seguit, una exquisida calçotada, amb una salsa increïble que ha fet en Gerard. Moltes gràcies Gerard per aquesta sorpresa!!!

Era tot tan bo i hem estat tan a gust en el restaurant, entre rialles i bajanades, que s’ens ha fet tard i hem hagut de veure les façanes modernistes “a toc de pito” mentre hem anat caminant cap a l’autocar per retornar cap a casa.

Com no podia ésser de cap altra manera, ens ho hem passat d’allò més bé! Moltes gràcies, Gerard i Maria per la vostra organització!!!

Més fotos >>> https://photos.app.goo.gl/61gVxdFBapyvk4vu9