Aquest matí hem sortit un grup d’11 persones amb l’objectiu de fer l’Itinerari de l’Aigua, dissenyat pel Consorci de les Gavarres, al terme municipal de Cassà de la Selva. El vam fer per primera vegada l’11 d’abril de 2023 i ens va sorprendre moltíssim per la gran diversitat d’antigues construccions destinades a aconseguir l’aprofitament de l’aigua: aqüeductes, basses, pous, rescloses, tot resseguint la canonada soterrada que transportava l’aigua fins a les cases per al seu consum. Avui, del grup d’11 persones, només 3 la coneixíem.

L’any passat vam deixar els cotxes a les afores del poble i vam fer un munt de kms de pista que ens hem volgut estalviar i avui els hem deixat a la finca de Can Vilallonga. Degut a això, la ruta se’ns ha fet massa curta, però no ha quedat gens deslluïda i ens ha permès tornar més d’hora i, fins i tot, fer el “vermutet” abans d’acomiadar-nos.

La finca de Can Vilallonga està formada per una gran masia d’origen medieval i les terres i boscos que l’envolten. Hem caminat sense cap dificultat pel costat de la riera Vilallonga i entre els boscos de suro, alzina i pinassa jove. La ruta està dedicada a la memòria d’en Jaume Abel Planagumà, que va ser els últims anys de la seva vida masover i treballador forestal de la finca.

Més fotos >>> https://photos.app.goo.gl/i67LRdDZyw53Qz2W6