Aquest matí ens hem trobat 12 persones i hem anat en cotxe fins el pàrquing del restaurant “Can Panedes”. Des d’allà hem començat a caminar per arribar fins la Font de Sant Ampèlit i fins la Torre dels Moros.

Aquesta ruta ja l’hem fet diverses vegades, tot i que, en les primeres, la Torre dels Moros se’ns va resistir i no vàrem aconseguir trobar-la i avui ens ha fer patir una mica més del previst perquè pensàvem que ja teníem controlat el camí i hem dubtat més d’una vegada i ens hem equivocat en alguna altra. Però, finalment, ho hem aconseguit.

Segons hem llegit, el corriol i la font de Sant Ampèlit van ésser recuperats fa uns anys pel grup Excursionista Bell-Matí de Llagostera. La font es troba ben bé a la riba de la riera de Banyaloques, en un ambient humit i ombrívol de bosc de ribera amb verns, freixes de fulla petita i un sotabosc ric en falgueres.

A la part superior de la font hi ha una fornícula on suposem que hi havia la figura de sant Ampèlit. Segons el santoral, Ampèlit va ser un habitant de la ciutat africana d’Abitina que cap al segle IV, en temps de Dioclesià, va ser perseguit per la seva fe cristiana. Empresonat amb 48 cristians més, van defensar la seva fe a tots els efectes i van acabar morint a la presó per les tortures i les penalitats que hi van patir.

Nosaltres no hem patit gaire perquè la ruta és molt planera, tot i que hem fet uns 9kms i alguna que feia dies que no caminava se n’ha ressentit una mica.

Més fotos >>> https://photos.app.goo.gl/6FeESbNsqiMCcdvk6