Aquest matí hem aconseguit reunir un bon grup de 17 persones per anar fins a la Font de Panedes.

Ens hem trobat en el lloc de costum, ens hem enfilat als cotxes i hem anat fins al restaurant “La Font Picant”. Allà hem aparcat i hem començat la caminada: un primer tram ben planer fins a l’embotelladora de Salenys. Hem vist com tallaven uns quants plataners i diverses piles de troncs més o menys ben disposats que, suposadament, algú retirarà.

Just davant l’embotelladora hem fet la foto de tot el grup i hem agafat el corriol que surt d’allà mateix a la dreta per anar fins les Gorgues de Salenys, primer, i fins la Font de Panedes, després. Aquest segon tram ja no és tan planer però, esquivant arrels i vigilant bé on es posen els peus, es fa amb facilitat. Només hi ha un darrer tram de pujada per acabar d’arribar a la font.

Evidentment, hem trobat poquíssima aigua i ens hem hagut d’imaginar el salt del les gorgues. Un cop arribats a la font, hem fet un petit descans, hem pogut beure aigua ferruginosa que, encara que amb només un rajoliu, brollava de la font, unes quantes fotos més i hem iniciat el camí de tornada.

Malgrat l’acusada sequera que també afecta aquest indret, ha estat una ruta agradable i nova per unes quantes de les persones del grup. En total, haurem fet entre uns 8 i 9kms.

Més fotos >>> https://photos.app.goo.gl/FeJGzmHrX7KRMN9L9