Divendres a la tarda vàrem assistir a la taula rodona sobre violència de gènere que va provocar un debat molt interessant i necessari, i en algun moment colpidor, que, segons ens han indicat algunes de les 40 persones assistents, es va fer massa curt.

La taula rodona estava composada per Àngels Roura, psicopedagoga, màster trainer de programació neurolingüística, coach personal i d’equips i màster en gestió del conflicte per l’UAB; Mònica Hernández, agent dels Mossos d’Esquadra, adscrita al Grup d’Atenció a la Víctima de l’Àrea Bàsica Policial (ABP) del Baix Empordà-Sant Feliu de Guíxols; i Neus Gómez, responsable del Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Consell Comarcal del Baix Empordà.

L’Àngels no hi va participar per la seva experiència professional sinó que ho va fer, sobre tot, com a víctima de gènere per explicar el seu cas que queda recollit en el seu llibre “Maite vaig ser jo, podries ser tu”, un llibre sobre violència de gènere que fa un retrat i mostra el “modus operandi” de les persones maltractadores, que exposa el recorregut intern pel que transita la víctima i que dona eines per ajudar a terceres persones. Escrit des de la pròpia pell. Un llibre de no ficció que ens confronta amb la duresa de la realitat de moltes dones. Molt recomanable per, entre altres, la seva utilitat informativa i formativa.

Des d’Ermessenda seguirem organitzant debats entorn a aquest problema, malauradament tan estès a la nostra societat i, a vegades, tan invisible.