Dins el nou projecte d’Ermessenda, Dona i Art, que té per objectiu donar més visibilitat a les dones dins el món de l’art, aquest matí un grup de 10 persones hem anat fins al Museu Can Mario de la Fundació Vila Casa, a Palafrugell, per veure l’exposició “Transparència endins” amb una visita guiada de la mà de la pròpia artista, Dolors Puigdemont (Amer, 1950), que ens ha organitzat Mar Cuenca, Responsable d’Activitats i Protocol.

Tot recorrent les sales, la Dolors ens ha explicat la seva història i evolució personal i artística, tot comentant cadascuna de les peces exposades que són el resultat de la seva curiositat i recerca tenaç entorn i dins la naturalesa i l’espiritualitat pagana (com ella l’anomena).

Tal i com resa la targeta de presentació de l’exposició, “l’obra de Dolors Puigdemont ens convida a aturar-nos per copsar l’essència i les formes que ens brinda la naturalesa: els cicles de la vida, els colors, la llum l’ombra, l’aire l’aigua,… Amb “Transparència endins”, ens presenta un conjunt d’obres creades a partir de diferents materials, volums i tècniques que omplen l’espai amb el seu cos, el seu moviment i les seves ombres. Cada una d’elles aporta un pes específic i individual a la mostra i, això no obstant, en la relació entre elles se’ns fa palesa la fragilitat del conjunt. Una fragilitat que ens proposa de traspassar superfícies i aparences, i de mirar més endins, no sols de les obres, sinó dins nostre”.

Hem sortit del museu amb la satisfacció d’haver pogut gaudir d’aquesta visita guiada tan especial.

Moltes gràcies Dolors i moltes gràcies Mar!!!

Més fotos >>> https://photos.app.goo.gl/4dDXpPv4TcysVbYr5