Aquest vespre més de trenta persones hem assistit a la xerrada “Com identificar situacions de violència masclista”. Ha estat una de les primeres accions que hem fet aquest mes de novembre en relació al Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones que es celebrarà el dia 25. En el cartell amb que vàrem fer difusió de la xerrada hi figurava com a única ponent Mònica Hernández, agent dels Mossos d’Esquadra, adscrita al Grup d’Atenció a la Víctima de l’Àrea Bàsica Policial (ABP) del Baix Empordà-Sant Feliu de Guíxols, però finalment ha estat acompanyada per la Inés Jou, Policia Local de Santa Cristina d’Aro, responsable de temes relacionats amb la comunitat cristinenca i, per tant, també amb molta experiència en situacions de violència masclista.

La Mònica ens ha proposat començar amb un minut de silenci en record a les 37 dones víctimes mortals de violència masclista que hi ha hagut durant el 2022 en territori espanyol.

Ha estat una xerrada molt didàctica i ben exposada per la Mònica que ha donat peu a que totes dues, ella i la Inés, poguessin aportar la seva experiència en tants anys de servei al voltant d’aquesta problemàtica social encara tant amagada, però malauradament tan propera. Tan propera que, quan estàvem acabant la xerrada, la Inés ha hagut de marxar urgentment per atendre un cas de violència masclista en un domicili del poble.

Ambdues ens han donat moltes indicacions per poder detectar situacions de violència masclista i ajudar a les dones afectades (que podem ésser qualsevol de nosaltres) a prendre’n consciència i denunciar-la.

Com a associació, Ermessenda ha assumit el compromís de fer molta més difusió del que hem après avui i, si cal (que cal!), organitzar tantes xerrades com aquesta que siguin necessàries per arribar a quantes més persones millor i, entre totes, ajudar a l’eliminació d’aquest tipus de violència.

Moltes gràcies Mònica i Inés per aquesta xerrada, però, sobre tot, per la gran feina que feu en un entorn tan hostil i injust per les víctimes, per la vostra empatia envers elles i per la vostra lluita diària per poder donar-lis tota l’ajuda que us permet la vostra posició.

I moltes gràcies a totes les sòcies i socis assistents a la xerrada que, de ben segur, ens ajudaran en el compromís assumit.

Més fotos >>> https://photos.app.goo.gl/FCkdJuw9vrJuK5vT7