Aquest vespre unes 35 persones hem pogut assistir a la xerrada “Esclerosi múltiple: d’on venim, on estem, a on anem?” que, de la mà de la Fundació Esclerosi Múltiple (FEM) de Girona, ens ha ofert en Miky Merchán , Infermer de la Unitat de Inmunologia i Esclerosi Múltiple a l’Hospital Santa Caterina de Salt (UNIEMTG) i Co-Investigador a l’Institut d’Investigació Biomèdia de Girona (IDIBIG) en Esclerosi Múltiple.
Fa poc més d’un any ja vàrem poder assistir a la xerrada “Esclerosi múltiple: la malaltia de les 1000 cares”? En aquella ocasió, la Montse Prats, Directora de FEM a Girona, juntament amb la Pilar Morera, Coordinadora del Voluntariat de la FEM a Santa Cristina d’Aro, i amb els testimonis de la Bego i l’Albert, ens van apropar a la malaltia.
En Miki, amb 20 anys d’experiència, avui ens ha parlat de l’evolució i la millora en els tractaments i, sobretot, de noves maneres de tractar a les persones amb esclerosi múltiple. També de la gran feina que fan a la FEM de Girona (i d’altres associacions) on tenen equips humans que acompanyen i segueixen amb gran professionalitat als qui pateixen la malaltia, quan els centres sanitaris ja no ho poden fer per manca de recursos o por exigències protocol·làries.
I aquesta vegada, a part de amb la Montse i la Pilar, hem comptat amb el testimoni de la Glòria, diagnosticada d’esclerosi múltiple fa més de 20 anys. Ella ens ha parlat de les seves vivències, dels canvis viscuts durant aquests anys i també de la seva gran passió, el bàsquet. Ens ha emocionat explicant-nos com de malament va viure els primers mesos després de rebre la diagnosi i com i quan va decidir fer el “click” i sobreposar-se focalitzant-se amb tot el que podia fer, en comptes del que no podia fer. Un altre gran exemple de superació digna d’admiració.

A títol personal, ens ha agradat molt poder assistir-hi i, a títol d’Ermessenda, ens satisfà poder contribuir una vegada més a la conscienciació de la gravetat de l’esclerosi múltiple i a donar visibilitat a aquesta malaltia que, en alguns casos, no es valora prou bé.

I ho seguirem fent, perquè ja estem preparant el concert de gòspel que Gospel d’Aro oferirà el dissabre 25 de maig a l’església de Santa Cristina d’Aro. Tot el que es recapti anirà íntegrament destinat a la FEM de Girona. Veniu-hi, eh?

Més fotos >>> https://photos.app.goo.gl/8XL1Woj466JVKzAA8