Aquest vespre hem sigut més de 40 les persones assistents a la xerrada “Lluita sindical a favor de la igualtat” que ens ha ofert la nostra sòcia i amiga Tania Mercader, sindicalista antifranquista (com li agrada a ella presentar-se) una dona tenaç que, fidel als seus principis i amb la seva lluita sindical va aconseguir moltes batalles a favor de la igualtat de la dona. Enguany es celebrarà el 35 aniversari dels seus èxits.

Reivindicació de millors condicions de treball i de vida, i de drets polítics i manifestacions en favor de la pau, són alguns dels temes que es troben en l’origen de la celebració del dia 8 de març com a Dia Internacional de la Dona.

La primera vegada que les més de 300 treballadores de (l’empresa multinacional) Jaeger de Sabadell van reclamar la igualtat salarial a principis dels anys 80 van haver de sentir que el sou de les dones era menys important que el dels seus marits. Després de sis anys de lluita sindical negociant convenis i de batalla judicial amb totes les sentències a favor seu, van guanyar els diners i la dignitat. La Tania
Mercader va impulsar, amb creativitat i fermesa, un incipient moviment feminista que va anar més enllà de les portes de l’empresa i va ser un exemple per a altres obreres. (Catalunya Plural, diari de drets i pensament crític – 31 de març de 2021).

La Tania avui ens ha explicat de primera mà, amb senzillesa, serenitat i una certa nostàlgia, la seva gran experiència amb tot luxe de detalls: els seus orígens, la seva “conversió”, el context social, polític i laboral d’aquells anys, vivències personals i familiars, anècdotes, personatges, …, iniciatives, fins i tot divertides, que amb les seves companyes, van dur a terme durant gairebé set anys de lluita incansable per aconseguir els seus objectius. Un exemple a seguir!

Ens ha agradat moltíssim escoltar-la i, apart del reconeixement de totes les persones assistents, des d’Ermessenda li hem agraït molt sincerament tot aquest esforç a favor de la igualtat de la dona d’una manera molt especial: anomenant-la Ermessenda d’Honor 2024.

Moltes gràcies, Tania!

Si entreu a internet i busqueu Tania Mercader us sortiran dues dones: una és actriu (aquesta no és!) i l’altra és la “nostra” Tania. Podreu llegir diverses entrevistes que li han fet des del inici de la lluita fins a l’actualitat i diversos articles sobre aquell moviment social femení tan important i exemplar. Us ho recomanem!

Més fotos >>> https://photos.app.goo.gl/veMeGBkGqXRSgiJJ7