Més de 40 persones ens hem reunit aquest vespre per assistir a la xerrada “Diferències i tractament de l’Artrosi i l’Artritis” que ens ha ofert la nostra sòcia i professora de Txi Kung, Sandra Herrera, terapeuta especialitzada en Medicina Tradicional Xinesa, .

S’ha fet molt evident que la temàtica ha provocat l’interès de molta gent i creiem que, tal i com dèiem en el cartell informatiu, és degut a que “qui no té un all, té una ceba”. La Sandra ha fet una bona exposició d’aquestes malalties per ajudar-nos a identificar els seus símptomes, ens ha proporcionat diverses maneres de fer-hi front i/o de minimitzar els seus efectes, ens ha fet un bon repàs dels beneficis de moltes de les herbes i plantes que tenim força al nostre abast i ens ha parlat dels diferents protocols de tractament dins la medicina occidental i dins la medicina tradicional xinesa.

Fins i tot, amb la bona predisposició de la nostra Presi, ens ha fet una demostració de la moxibustió, un tractament que forma part precisament de la medicina tradicional xinesa i que fa servir fulles pulveritzades, secades i triturades de la planta Altimira (Artemisa vulgaris) a la que es dona forma de cilindre anomenat moxa. L’altimira normalment s’envelleix i es mol fins a convertir-la en pols, bé per a cremar-la, bé per a donar-li forma d’uns cilindres que recorden a cigars. A vegades es fa servir de manera indirecta, amb agulles d’acupuntura, i en d’altres es crema prop de la pell del pacient per a encalentir regions i punts d’acupuntura amb la intenció d’estimular l’organisme i ajudar a estimular el flux de sang.

Moltes gràcies Sandra i moltes gràcies a tothom que ens ha acompanyat assistint a aquesta nova xerrada!

Més fotos >>> https://photos.app.goo.gl/6vqyS4sUKJTETkeW8