Aquest vespre, a la Sala d’Exposicions de la Caixa, una trentena de persones hem assistit a la xerrada sobre noves masculinitats que a càrrec de José Yépez, psicòleg especialitzat en gènere i sexualitat i tècnic del Servei d’Atenció Integral (SAI) a les persones LGBTI de Sant Feliu de Guíxols i tècnic de l’Espai LGBTIAQ* municipal de l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro.

Els diferents canvis socials que hem viscut en els últims temps en les societats occidentals a nivell de gènere han sacsejat tota la societat, incloent, per suposat, als homes. La situació de les dones ha canviat de moltes formes, però… de quines maneres ha canviat la dels homes? Què vol dir “ser un home”? Què volia dir abans? Per què aquests canvis? Com són les relacions socials avui dia? Quins reptes i dificultats trobem en el dia a dia?

En aquesta xerrada, que ha provocat un bon debat entre les persones assistents, s’han repassat les oportunitats, els reptes i els obstacles en les transformacions de les masculinitats al s. XXI.

Llàstima que a la sala no ha funcionat la calefacció i hi feia un fred exagerat, sinó el debat s’hagués allargat molt més. Ja hem demanat a l’Ajuntament si ho poden arreglar per a futures xerrades.