Fa unes setmanes, ens van trucar de l’Escola Pedralta de Santa Cristina d’Aro per demanar de nou la nostra col·laboració per seguir treballant l’apropament de la sardana entre l’alumnat de l’escola.

Si recordeu, fa tot just un any, a iniciativa dels professors d’Educació Física i Música, vàrem col·laborar en un projecte anomenat “Arquitectura de les Persones” dirigit a tot l’alumnat de 1er a 6è. Van pensar en Ermessenda per la nostra activitat relacionada amb la sardana, entenent-la com una formació de persones.

L’any passat vàrem treballar més la vessant teòrica de la sardana, ressaltant els conceptes de cultura catalana (música i ball), rotllana / inclusió social, … amb aquest contingut:

  • La sardana. Concepte.
  • Origen i evolució de la sardana.
  • Protocol de la sardana.
  • Estructura de la sardana.
  • La cobla i els instruments musicals.
  • Alguns exemples de sardanes: la més infantil, la més moderna, la més emblemàtica,..

I vàrem convocar 12 sessions per poder cobrir els dos grups de cada curs, just després de les vacances de Setmana Santa i abans de la Diada de Sant Jordi, per si sortia la possibilitat de que l’alumnat (tot o una part) pogués participar a la I Fira de la Diada de Sant Jordi on teníem previst ballar sardanes com a part de la programació que va organitzar l’Ajuntament del municipi.

L’experiència va ésser molt interessant per a nosaltres i no devia anar malament si ens han tornat a trucar, però ens va quedar “clavada l’espineta” de que no van participar a la I Fira de la Diada de Sant Jordi.

Per això, enguany hem acceptat repetir l’experiència, amb l’objectiu de treballar la vessant pràctica de la sardana, ensenyant la part més bàsica, els passos curts i els passos llargs, però amb la condició de que l’escola assumeixi el compromís de participar, aquest any sí, a la II Fira de la Diada de Sant Jordi on l’Ajuntament ens ha confirmat que hi haurà una cobla de veritat (no enllaunada, com la nostra).

Amb la col·laboració d’un bon grup de la Colla Sardanista Ermessenda, vàrem iniciar la primera sessió el 31 de març i la darrera el 10 d’abril; un total de 10 sessions per cobrir de nou tots els grups que, a excepció dels tres grups del 1er curs, ja van tenir la sessió més teòrica de l’any passat.

Igual que l’any passat, hi ha hagut de tot: mainada molt entregada, mainada més o menys interessada i mainada que ens han seguit “per obligació”. En qualsevol cas, l’experiència ha estat molt agradable i hem tingut ocasió de fer les rotllanes amb diverses sardanes del nostre repertori més animat.

El darrer dia, just abans de Setmana Santa, ens van dir que vindrien entre 50 i 80 nenes i nens a la Fira de Sant Jordi, però quina ha estat la nostra sorpresa quan aquesta tarda ens han informat de que vindrà tota l’escola: 260 nenes i nens (valga’m Déu!). Ens fa por que la plaça quedi petita!

Bé, demà veurem què passa!

Més fotos >>> 250331 – SARDANES A L’ESCOLA PEDRALTA AMB 4rt A+B

Més fotos >>> 250401 – SARDANES A L’ESCOLA PEDRALTA AMB 5è A+B

Més fotos >>> 250402 – SARDANES A L’ESCOLA PEDRALTA AMB 2on A+B

Més fotos >>> 250403 – SARDANES A L’ESCOLA PEDRALTA AMB 1er B+C

Més fotos >>> 250403 – SARDANES A L’ESCOLA PEDRALTA AMB 6è A+B