Divendres passat al vespre un grup de unes 25 persones, sòcies i socis d’Ermessenda, van assistir a l’acte de presentació del llibre “Dos estius amb la Sònia. El somni de la Costa Brava” de Neil David Selby que es va celebrar a la Sala d’Exposicions de la Caixa de Santa Cristina d’Aro. I pels comentaris de la majoria, van gaudir d’una estona ben entretinguda i divertida. Organitzat per la Biblioteca Baldiri Reixac del poble, de la mà de la seva Directora, Isabel Pernal, va ésser presentat per Glòria Jara, articulista, i Josep M Vicens, President de l’Associació d’Amics del Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols, amb l’assistència del mateix autor i amb la intervenció artística del mag il·lusionista Xevi, qui va acabar l’acte amb un bon toc d’humor.
El llibre explica la història d’un anglès, en Neil, qui, convidat per una dama catalana alta i rossa a passar els caps de setmana a la Costa Brava, descobreix inesperadament una gran passió absent en la vida. Inspirat per les visites allà on viu ella, decideix comprar la part més gran d’una casa arquitectònicament famosa, la Casa Ribas, a prop de la platja, al bell mig de Sant Feliu de Guíxols. Ell i la Sònia emprenen una exploració íntima i completa de la ciutat, dels pobles circumdants i de la història de la regió. És així com entren en contacte amb tots els àmbits de la societat catalana. Es troben amb empresaris, intel·lectuals, productors de vi, xefs, artistes, ceramistes, fotògrafs, ballarins, dissenyadors i artesans. L’arribada de la pandèmia no impedeix refrenar l’apassionada descoberta, fins i tot s’intensifica a mesura que viatgen cada vegada més per l’Empordà, sempre que les restriccions ho permeten. És una història que vol explicar per què els catalans senten amb tanta força el seu país. És una història entranyable d’una consciència creixent de pertinença. I és la commovedora història d’un amor creixent per la Sònia i el seu paisatge empordanès natal.
Molt recomanable, a part de conèixer aquesta història d’amor, per descobrir la història de molts racons i detalls que tenim ben aprop i que, molt probablement, ens han passat desapercebuts.