Aquest matí un grup de 15 persones (13 dones i 2 homes), la majoria lluint la samarreta d’Ermessenda amb el nou nom de l’associació: Associació de Dones per la Igualtat Ermessenda de Santa Cristina d’Aro, ens hem trobat en el lloc de costum a les 9:30h per iniciar una caminada que, malgrat hem fet per una de les nostres rutes habituals (cap a la Font Picant), avui tenia un objectiu molt especial: visibilitzar la necessitat de seguir reivindicant la igualtat de les dones dins la societat, en qualsevol dels seus àmbits, coincidint amb la setmana on es concentren tants i tants actes per commemorar el Dia Internacional de les Dones (8 de març).

No sabem si hem aconseguit el nostre objectiu, però el que sí podem assegurar és que fèiem molta “patxoca” amb les noves samarretes i ens hem esforçat per fer-nos notar.

Hem tornat rapidet per ésser a les 12:00h davant l’Oficina de Turisme on s’hi han incorporat la nostra Presidenta, la M. Josep León, en un dia doblement especial per a ella perquè és el seu aniversari, i 4 persones més que s’han afegit per participar de la lectura que ens ha fet la M. Josep en referència al Dia Internacional de les Dones.

Després, la Carme Condom, Secretària i Tresorera d’Ermessenda i responsable del grup de senderisme, ha llegit un article periodístic que explica qui es diu va ésser la promotora del Dia Internacional de les Dones, la Theresa Malkiel (1 de maig de 1874 – 17 de novembre de 1949), una activista laboral, sufragista i educadora nord-americana, història de la qual és una més de les tantes històries de dones oblidades, malgrat va tenir un paper molt important dins la societat i va dedicar bona part de la seva vida a lluitar pels drets de les dones treballadores.

I, finalment, hem aprofitat la trobada per comunicar qui ha estat nomenada Ermessenda de l’any 2023. Voleu saber qui és? Doncs haureu de llegir el següent post en aquest mateix blog.

Més fotos >>> https://photos.app.goo.gl/kBRpMb7mCJQcS2cT8