Divendres al vespre un grup de 14 persones, la majoria sòcies d’Ermessenda, vàrem gaudir de valent en el taller que ens va oferir la Judith Ramírez, formadora en recursos botànics de l’empresa Botànicament.

La Judith duia més de 60 de les herbes més adients per la ratafia i ens en va explicar les seves propietats més característiques deixant-nos escollir entre totes elles perquè cadascú donés un toc personal a la seva ratafia i fer-la més dolça, més amargant, més amorosa, més mentolada, més cítrica, més anisada,… Vàrem aconseguir una simfonia de colors i aromes espectacular que, un cop afegides les nous verdes i l’alcohol, oferia una dansa molt especial dins les nostres ampolles de vidre.

Ara ens toca esperar els 40 dies de “sol i serena” per poder comprovar-ne el resultat i reajustar-lo, si cal, per fer el tast definitiu abans de Nadal. Entre les persones participants en el taller vàrem convenir en fer un tast col.lectiu intercanviant xarrups de les diferents ratafies. Podrem esperar? Mentrestant, podrem veure l’evolució del color, la textura i l’aroma (¿?).

Més fotos >>> https://photos.app.goo.gl/jRSuqh3yVgxLjg1y8